Dr. Tenyér Barbara

ügyvéd

Dr. Tenyér Barbara

ügyvéd

Dr. Tenyér Barbara 2019-ben csatlakozott az iroda csapatához. Jelölti idejét szintén ügyvédi irodában töltötte, ahol több, a gazdasági társaságokhoz kötődő területen szerzett tapasztalatot magyar és angol nyelven egyaránt, mint például a társasági jog, ingatlanjog vagy a kereskedelmi szerződések joga. Többek között volt alkalma elmélyülni a filmgyártáshoz kapcsolódó jogi problémák megoldásában is, tekintettel arra, hogy számos magyar és külföldi gyártású produkció jogi támogatásában működött közre. Kiemelt szakterülete a szerzői jog, amely területen díjazottja volt a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala által kiírt diplomadíj pályázatnak, illetve publikációja is megjelent az Iparjogvédelmi és Szerzői Jogi Szemlében.

Jogi diplomáját 2015-ben szerezte a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Jog és Államtudományi Karán. Egyetemi évei alatt Dániában és Törökországban is folytatott tanulmányokat, elsősorban az Európai Unió jogához kötődően. Erős gazdasági érdeklődésének köszönhetően 2019-ben mester fokozatú diplomát szerzett kiváló eredménnyel nemzetközi gazdaság és gazdálkodás szakon a Budapesti Gazdasági Egyetem Külkereskedelmi Karán.

Szabadidejét legszívesebben családjával és barátaival tölti, rendszeresen olvas és sportol, valamint lelkes színház és mozirajongó.

Idegen nyelvismeret: angol, francia.

Email: barbara.tenyer@drhathazi.hu